2017 was wederom een bijzonder hengelsportjaar. 30 jaar HSV Ons Stekkie, een feestelijke happening.

Elke maand iets te doen in het kader van het jubileum. 

Een groot feest dus!

Jammer genoeg was er ook de eerste keer dat iemand uit het lidmaatschap werd gezet. We hechten aan veel leden maar vooral aan kwaliteit van onze leden.

Wie opzettelijk de hengelsportvereniging probeert te schaden en in discredit brengt moet daarvan de gevolgen dragen.

We begonnen met de leuke dingen ook dit jaar op het ijs!

Fluitketelschuiven is wellicht niet direct te binden aan hengelen maar we blijken er heel goed in te zijn. In 2016 wonnen wij, de hengelaars, Goud.

In 2017 was het Zilver.

Voor 2018 zijn we klaar voor de strijd om wederom een titel in de wacht te slepen. Wellicht een completering van de set prijzen of nog beter?

Als hengelsporters tonen we onze maatschappelijke betrokkenheid door o.a Winterworld Zeewolde maar ook de Z to Z tocht te ondersteunen.

In Januari begonnen we met een open Streetfishing wedstrijd waarop deelnemers vanuit het hele land reageerden. Een dame uit het Noord/Hollandse, Marieke Sijm, kwam, zag en won de wedstrijd.  

Dit bleek een voorbode voor meer vrouwelijk succes.

 

Het nieuwe wedstrijdfenomeen " Rondje Zeewolde" kende namelijk ook al een vrouwelijke winnaar! "Fabienne ter Horst" 

Helemaal te gek vonden de mannen van de lokale HSV het.

Eindelijk ook aansluiting van de dames in meerdere disciplines.

De jongens en mannen lieten zich echter ook gelden.

Zo is er de eerste geselecteerde jeugdvisser in de WK selectie. 

Na de twee eerdere internationals Rick Beijen en Brian van de Bovenkamp is nu Tim Copier de gelukkige.

Hij won net zoals ook Patrick van de Bovenkamp in zijn leeftijds klasse de selectie wedstrijd voor het NK. Op het NK werd Tim derde en wist ook Patrick een dikke top tien te realiseren.

Er waren er meer die een plek op de diverse NK,s realiseerden.

Thijs Saarloos en Fabienne ter Horst plaatsten zich ook met een 2e en 4e plek in hun categorieën. 

Fred Saarloos ging naar het NK Senioren en politie.

Sportief gebeurde er dus veel en op alle fronten waren ook de heren van de HSV succesvol actief. 

Zo werd Gertjan Boute Club zomer Kampioen senioren en deed daarvoor Anton Verseveld dit bij de senioren in de winter.Gertjan boekte ook nog eens podiumplaatsen bij de wedstrijden om het polderkampioenschap en de classic Rhenen-Zeewolde.  

De vissende voorzitter stond in Duitsland wederom op,het podium, nu derde na afgelopen jaar zelfs de winst te pakken.

De roofvissers scoorden een top 5 klassering bij de regionale kampioenschappen en namen ook een keer de dagwinst mee.

Best bijzonder want dit was tussen teams met gemiddelde leeftijden van 21 jaar het jongste team ooit, 15 jaar!!,!, Ryan, Arjen, Mathieu en Todd maar ook de captain Richard deden het super!

Karperaars leefden zich uit en waren dankzij een goed beleid in uitzetting en controle op de visstand in staat records lokaal aan te scherpen. 

De Karp a GO GO wedstrijd was verrassend een prooi voor Fred Saarloos en Remge Vink.

Het clubhuis is de centrale as voor alle activiteiten. 

Zo werd er gedart maar ook ge BBQ'd, gerookt, gefeest en waren er cursussen en infoavonden.

Elke keer weer is de sfeer er super en gaat iedereen met een lach op het gezicht huiswaarts .

Het clubhuis werd aangepast om de grotere groep belangstellenden voor activiteiten plaats te kunnen bieden. Het uitbouwen is bijna gereed, de keuken is aangepast en ook de koeling is uitgebreid. Klaar dus voor nog meer deelnemers.

Op zee bleef het door rampzalige weersomstandigheden rustig. 

Gepland is er uiteraard al wel weer voor 2018. 

Promotioneel is er van alles gedaan om de HSV in de picture te krijgen en te houden. Een luxe EZ up promo/stand is gekocht en ingezet op events, de website vind inmiddels op nationale schaal aandacht. Een voorbeeld voor heel veel hengelsport verenigingen. En we proberen op alle fronten de hengelsport maar ook het milieu waarin de hengelaar zich begeeft positief in de picture te krijgen. We leren onze jeugd en senioren dit met respect en in goede harmonie  met elkaar te benutten. 

Het viswater in en om Zeewolde is weliswaar super maar .......

Ook de verwende Zeewolder sportvisser wil meer, moderne aanpassingen of gewoon bevisbaar water in het hele seizoen. Met het waterschap en de gemeente werken we dan ook nauw samen om het onderhoud zo te regelen dat sportvissers hun ei kwijt kunnen, en dat uiteraard met respect voor de natuur. 

Een eigen beheerssituatie op een hengelsport traject, aanleg van vis steigers, trailerhellingen, het bereikbaar maken of houden van oevers etc.

 Overal waar dat mogelijk is zoeken we naar mogelijkheden om de sportvissers te bedienen.

Ja,  " Ons Stekkie " is een super actieve vereniging.

De grootste vereniging van Zeewolde.

En wellicht de beste hengelsport vereniging van Nederland?

Dat is in ieder geval waar we voor gaan! Ook in 2018 en daarna.

De vele vrijwilligers werken zich het jaar rond uit de naad om iedereen plezier aan het vissen en andere clubactiviteiten te bieden. Zij verdienen uw positieve aandacht en positieve reacties op uitnodigingen voor events etc.

We kunnen er nu met het uitgebreide clubhuis immers nog veel meer bedienen. 

Bestuurders van kwaliteit zijn de kern van elke club. Binnen "Ons Stekkie" zijn ze ambitieus en realistisch, staan klaar voor collega,s en willen ze trendsetters zijn en blijven. 

Dat bewijst de inbreng op regionaal gebied in bijvoorbeeld bestuur, wedstrijdcommissies, coaching etc. Een innovatieve aanpak is al jaren de standaard in Zeewolde.

Streetfishing is dankzij de push vanuit Zeewolde nu hot in de regio, we waren de eersten met zonnepanelen op het clubhuis en dat vond ook opvolging. Nu hebben we zelfs een eigen mobiele toilet accommodatie om zo o.a. ook de dames te bedienen bij activiteiten aan het water. Er is een uitwisseling Internationaal met jeugd met partner vereniging ASV Hanau uit Duitsland.  

En voor 2018 werken we aan alweer zo een vooruitstrevend initiatief, meer daarover volgt! 

Dat ambitieuze ondernemende van onze club wekt soms ook wel wat afgunst bij hengelsport vereniging(en) in de regio die dan op alle denkbare, soms erg vervelende manieren proberen de club en haar actieve leden in een kwaad daglicht te stellen.  

Maar realiteit is dat ook zij uiteindelijk zonder schroom onze initiatieven navolgen. Mooi toch?  Dat is waar wij voor staan, plezier aan het vissen voor iedereen en meegaan of zelfs voorop gaan in de vernieuwing,

Delen van het water is en doel, wat nu nog alleen voor de Zeewolder leden toegankelijk is kan hopelijk midden/eind 2018 worden ingebracht in de 

landelijke lijst. Daar waar het kan zonder problemen en mogelijke overlast is het algemene standpunt van het bestuur.

Uiteraard hebben we in het verleden reeds veel water ingebracht via de VHSR denk aan de meren en kanalen, vaarten en plassen op Zeewolder grondgebied.  Dat wordt nog wel eens vergeten maar is wel realiteit. 

Wat een jaar achter de rug! En wat een jaar/jaren die nog komen.

Namens bestuur en commissie leden wensen we iedereen gelukkig, gezond en visrijk 2018 toe.

 

 

Namens alle vrijwilligers,

 

Jan van de Bovenkamp

 

Voorzitter