Sportvisserij Nederland organiseert voor vrijwilligers van aangesloten verenigingen en federaties op het gebied van Jeugdwerk de Cursus Viscoach en de Cursus Vismeester. Beide cursussen zijn gericht op de praktijk aan de waterkant en in de 'klas'. Om ervoor te zorgen dat de cursisten de cursus zoveel mogelijk zelf in eigen tijd kunnen invullen is er een huiswerkprogramma, dat bij de cursus Viscoach wordt afgesloten met een online examen, gevolgd door een cursusavond. Tijdens de cursusavond Vismeester geven de cursisten een korte presentatie, die thuis is geoefend.

Kosten voor deelname en reiskosten worden, mits bereid hier binnen de HSV "Ons Stekkie" actief mee aan de gang te gaan, betaald door de club!

Dit doen we ook voor elke andere cursus binnen de hengelsport!

 

Cursus viscoach

Tijdens de Cursus Viscoach leer je met groepen kinderen om te gaan, ze op hun gemak te stellen en enthousiast te maken voor het vissen. Daarnaast maak je kennis met verschillende manieren om kinderen iets te leren. 

Om dat op een goede manier te kunnen doen moet je zelf natuurlijk minimaal beschikken over voldoende basiskennis en basisvaardigheden. Deze worden behandeld voor het vissen met de vaste stok, het karpervissen en het vissen op roofvis. Tenslotte kun je na deze cursus een leuk pakket aan activiteiten bieden, waarbij kinderen al doende leren vissen.

Waar en wanneer?

In het najaar van 2017 wordt de Cursus Viscoach gehouden op:

• woensdagavond 20 september 2017, Sportvisserij Nederland te Bilthoven 

Cursus Vismeester

De Cursus Vismeester wordt in het kader van het Vissenschool project als vervolgcursus op de Cursus Viscoach georganiseerd.

De cursus is bestemd voor vrijwilligers die willen optreden als vismeester van een aangesloten vereniging of federatie. De cursus duurt een avond, bevat een huiswerkprogramma, een door de cursisten voor te bereiden 'oefen les' en sluit af met een praktijkstage. De cursus is sterk gericht op de praktijk van een visles in de klas.

Waar en wanneer?

In het najaar van 2017 wordt de cursus Vismeester gehouden op:

• dinsdagavond 28 november 2017 Sportvisserij Nederland te Bilthoven

Inschrijven

Neem dan contact op met Sportvisserij Nederland en vraag naar Gerwin Gerlach of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.