Vanaf vandaag (1 feb 2018)  is het mogelijk om online de dubbele afdracht van de VISpas 2018 terug te vragen. Je hebt recht op retournering van de te veel betaalde afdracht als je meerdere VISpassen 2018 hebt zonder een ‘X’ rechts naast het VISpasnummer.

 

Als sportvisser hoef je gelukkig maar een keer de landelijke en federatieve afdracht te betalen. Vanaf 1 februari kun je via dit formulier de ‘dubbele afdracht’ online terugvragen. De aanvragen worden maandelijks teruggestort. Neem bij vragen of problemen contact op met Sportvisserij Nederland, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0900-2025358 (€1,00 per gesprek). 

Geen match


Sommige sportvissers zijn lid van meerdere hengelsportverenigingen. De reden is meestal dat zij dan op niet landelijk ingebracht verenigingswater kunnen vissen. In sommige gevallen gaat het om het mogen meedoen met verenigingsactiviteiten zoals wedstrijden, die alleen zijn voorbehouden aan leden. Het kan voorkomen dat je daarbij twee of meer keer de landelijke en federatieve afdracht hebt betaald. De oorzaak hiervan is dat de ingevoerde persoonsgegevens bij de verschillende verenigingen niet 100% matchen.