Uiteraard beseffen we ons dat niemand op voorhand blij is met dichtgegroeide sloten, plassen een vaarten.

Toch blijken ze in sommige gevallen wel heel veel en vooral bijzondere vissoorten aan te trekken. De situatie is zoals ze is en daar moeten wij sportvissers ons op aanpassen.

Vanuit Gemeente en het Waterschap is er alle welwillendheid om te maaien etc. maar de watertemperatuur is erg hoog en dus vragen we ons af wat voor een negatief effect dit heeft op de vis.

Wat kunnen we zelf doen? 

Bij het roofvissen is het zogenaamde weedless vissen en drijvend vissen een super optie,  we gaan dit keer in op de kikkervisserij!

Vissend boven of door de waterplanten zal je verassen, de aanbeten op drijvend aas zijn een sensatie op zich! De softbait kikker.

Duidelijk te zien is dat de haken parallel aan het drijflichaam liggen, op die manier haken ze niet in het vuil.

 

We beginnen met het drijvend vissen, de softbait en hardbait kikker is een natuurlijk aas waar o.a. grote Baars en snoek gek op zijn, deze diertjes worden door de grotere jagers van onderwater bespied en daarna van bovenaf aangevallen. Ze zijn er in allerhande kleuren en maten.

De Kikkers monteer je op een dikke fluorocarbon leader of stalen onderlijn. Kikker vissen is simpel. Je werpt het aas tussen of zelfs op de waterplanten en vist het binnen met korte snelle rukjes!

LET OP!  de eerste keer een rover vangen met de kikker is pure sensatie en dus is dit spelletje behoorlijk verslavend!

 

PURE VERSLAVING!