Snel vissen is mooi, maar wat je in deze video ziet is topsnelheid van de absolute maestro mr. Bazza uit Italie. Tijdens het WK ontmoette ik mijn idool van vroeger en nam deze ruime minuut video op alvorens me weer met het eigen Nationale team bezig te houden!

Als je oplet kun je veel leren van deze WK topper, wellicht kun je er wat van toepassen tijdens de eigen wedstrijden in clubverband?????

 

Voor de mannen in oinze wintercompetitie die denken dat ze snel zijn, even een kort lesje snelheid!

Ik moest er lang naar zoeken, maar uiteindelijk vond ik het fragment waarover ik al zo vaak heb gesproken, de video is niet van de allerbeste kwaliteit maar zeer de moeite waard!

Snel vissen is mooi, sneller vissen is gaaf maar Bazza stijl slaat alles. Wat deze man tijdens het WK liet zien was een staaltje verfijnde techniek, 7 vissen per minuut tijdens het filmen en een gemiddelde van 3,5 per minuut tijdens  het gehele toernooi.

Ja inclusief de trainingsuren. Hoezo te oud voor topprestaties? Deze man is dik in de 70!

Wat vroeger mijn idool was en waarvan ik zelfs een poster in mijn vis schuurtje had hangen, die man trof ik tijdens het WK in Italië waar ik als Coach van het Nederlands team actief was.

Hij bleek ook nog eens een fijne kerel die door een gebrek aan taalvaardigheid in talen buiten Italië met handen en voeten met me communiceerde.

Wat heb ik veel geleerd die dagen!

Uiteraard hebben we met ons team geprobeerd deze man bij te houden, dat lukte maar voor 50%. Hennie Ansems, Hennie van de Bruggen, Theo Pelgrim en Lud Wever, maar ook wij als staf probeerden het een uur lang en vingen de helft!

Uiteraard was het thuis water en kennen de mannen hun visserij maar iedereen die dit probeerde legde het op pure snelheid en techniek af tegen de maestro! De nr 1 en 2 van het kampioenschap gokten op 1 vis per dag maar dan wel echt grote vissen zoals karpers van 17 kilo! Bij het vissen op gewicht is een lucky day soms genoeg voor grote prestaties, maar geef mij Bazza maar!

MR. BAZZA!