Sneeuw, hagel, donder en bliksem.

Mooie ingredienten voor een winterwedstrijd,  de vis deed maar beperkt mee aan deze wedstrijd.

Met kersverse WK selectie leden, vissers uit NoordHolland, Utrecht, Gelderland, de Betuwe en uit Zeewolde was het een deelnemersveld wat er mocht zijn. Bijna iedereen trotseerde het weer en de mogelijke verkeersproblemen.

 

Met bijna 17 kilo vis en daar door 4 wedstrijd punten werden Patrick en Jan van de Bovenkamp WINNAARS van deze open winter koppel wedstrijd.

 

De organisatie  koos voor een gescheiden koppel systeem waardoor je een top en mindere plek zou kunnen treffen zo schatte men in en dat was perfect gedaan!

Alleeen de top 3 en de nr laatst onttrokken zich aan het 12 punten fenomeen!

12 punten fenomeen? Ja, alle deelnemende teams buiten die 4 eerder genoemden eindigden in punten gelijk, namelijk 12, er zijn natuutlijk talloze uitslagen te bedenken  die hiertoe kunnen leiden, 7-5  5-7  2-10  3-9  etc etc.

Gewicht was dus belangrijk! Het laagtste gewicht lag voor de koppels boven de 6 kilo, dat is heel redelijk. Toch waren er ook teleurgestelde vissers, sommigen moesten het doen met grammen in plaats van kilo,s. Dat lag zeker niet aan de vissers, het hoge nummer gedeelte in vak B was slecht voor wat betreft de vangst.

De top 5 

1e  koppel P vd Bovenkamp  -  J vd Bovenkamp             4 punten   16. 460 Kg

2e  koppel A Roelofsen - D Berends                              4 punten    15.325 kg

3e koppel C Visser - Gert v Laar                                    6 punten   16.820 kg

4e  W vd Kamp - F Saarloos                                        12 punten    7. 440 Kg

5e  F Ligthart - T Ligthart                                            12 punten    7.425 kg

 

Koppel 6 t/m 9 ook 12 punten!  De gelijkheid van stekken is daarmee wel aangetoond!

Laatste werd dhr. Binsbergen die alleen viste, hij voelt zich met de fles Champagne die hij kreeg ook winnaar zo zij hij en dat is waar het allemaal om gaat!