Zeewolde 17 februari j.l. Het was bitterkoud geweest die nacht ervoor, de wind was helemaal weg en dus lag er s ochtends bij aankomst een korst ijs op het water. In eerste instantie probeerde de wedstrijdleiding iedereen vooraf nog te bereiken om de wedstrijd af te lassen. Maar velen waren al bijna in Zeewolde en hadden de teller op meer dan 100KM staan! En dus werd er besloten voor de opdagers toch een koppelwedstrijd te organiseren en het ijs er met man en macht af te halen. Geen zoals geplande gescheiden koppelwedstrijd maar een traditionele waarbij de twee teamleden de kisten bijna tegen elkaar hebben staan.

 

Dat lukte perfect en in plaats van 13 koppels waren er toch nog 10, dus 20 matadoren die er voor gingen. Twee vakken van 5 vissende teams, er werd op vakpunten en kilo's gevist.

Lokale matadoren werd wederom de strijd aangekondigd vanuit geheel Nederland, we konden onze koude borst natmaken! Overigens is het woord strijd hier helemaal niet aan de orde. Alle vissers kennen elkaar al jaren en er wordt voor, tijdens en na de wedstrijd altijd veel plezier gemaakt met elkaar.

Lovende woorden voor de doorzettingskracht vanuit de organisatie, het ijs bleek wel lastig maar niet onoverkoombaar en zelfs als een leuke uitdaging benoemd. 

Uiteindelijk werd er door de vissers met lange schepnet stelen eerst een gat in het niet te dikke ijs gemaakt waarna de brokstukken eruit werden gevist. Het gedurende de dag dunner wordende ijs zorgde wel voor veel hinder maar daar moest iedereen mee omgaan. Al deze herrie op het water bleek niet te veel hinder op te leveren voor de vis want die was weer volop te vangen!

Het best deden de heren Arie Roubos en Simon van der kolk dit met ruim 33.5 kilo wonnen zij uiteindelijk de rijk gevulde COOP tassen.

Tweede werden Frans Wulterkens en Bep de Bruin met ruim 28 kilo.

Een derde plaats voor vader Jan en zoon Patrick van de Bovenkamp, zij visten in een mooi gelijk opgaand tempo maar uiteindelijk ving Patrick toch wat meer! Zij vingen bijna 25 kilo.

IJS dus en dan die totaalscore, 10 koppels vangen totaal ruim 220 kilo.

Het was een feestje met de sfeer zoals die hoort en gelukkige prijswinnaars maar vooral geen verliezers!

 

 En zoals gebruikelijk ben je bij Ons Stekkie nooit verliezer want er is altijd nog die ene prijs te winnen door niet prijswinnaars die we op steknummer uitgeven. En na loting waren dat Wout en Johan die nu nog dronken van plezier terugdenken aan deze superdag!

 De vis doet ons de vriendelijke groeten en na een snelle weging zwemmen ze weer lekker in de haven.