Op het Pr Maxima kanaal werd afgelopen zaterdag 25 augustus het NK senioren en 55+ gevist.

Dit keer plaatste zich alleen Jan van de Bovenkamp, een sterke troef maar op dit kanaal net als alle andere deelnemers overgeleverd aan de goden.

 

Zit er wel vis, is op de bodem vol keien wel een mooi driftje te maken? De trainingen wezen uit dat er welliswaar vis te vangen was maar het was zeker geen vetpot en het lot bepaalde of je zo een mooi driftje zou kunnen maken. Het water stroomde matig tot hard naar links en rechts (afwisselend)  met korte stilstand tussendoor!

Moeilijke omstandigheden dus! Door wat persoonlijk ongemak was trainen eer niet bij voor Jan. De eerste aangeslagen vis bleek een bonus te kunnen zijn want keihard werd het elastiek uit de top getrokken, een platje, grote baars of winde? We zullen het nooit weten want de vis zwom zich vast in de keien en werd verspeeld. Als dan achteraf blijkt dat hij 210 gram te kort komt voor de titel en slechts 140 gr om het vak te winnen en het podium te pakken is dat zuur! BIJNA! ja zoals al eerder BIJNA! En toch kijkt Jan terug op een geslaagde missie want de top 5 van Nederland is uiteraard een mooie prestatie.

Komend weekend 1 September gaat de strijd verder in Akersloot op het NH Kanaal tegelijkertijd worden vinden, het ONK dames waar Fabienne ter Horst de eer verdedigd en het NK Feeder waar Hans Schluter en Jan van de Bovenkamp een gooi doen naar het podium, plaats!